Connect with us

Festivaly

Dobrý festival štartuje už dnes! Ako sa dostať na festival? Kde zaparkovať?

Už 14.6.2024 od 14:00 hod. sa otvoria brány prírodného kúpaliska Delňa, na ktorom sa bude konať 14. ročník, tentokrát trojdňového, DOBRÉHO FESTIVALU. Ako sa dostať na festival? Kde zaparkovať?

Už tradične budú obe prístupové ulice k areálu festivalu Jesenná a Jelšová pre motorové vozidlá uzavreté. Vstup bude povolený len vozidlám MHD, označeným vozidlám taxislužby, bicyklom, kolobežkám a samozrejme pešou chôdzou. Návštevníkom preto organizátor odporúča využiť existujúce verejné parkoviská v okolí, ktoré sú v tejto časti mesta počas celého dňa bezplatné. Oficiálne záchytné a taktiež bezplatné parkovisko festivalu sa nachádza pri OC Eperia.

V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov a mestom Prešov je pre návštevníkov zabezpečená bezplatná kyvadlová linka X v 15 minútovom intervale na trase Železničná stanica – Kuzmányho – Martina Benku (pri OC Eperia) – Švábska – Delňa a späť. Prvé odchody z mesta: piatok 15:00, sobota a nedeľa 14:00, posledné odchody z Delne piatok a sobota o 3:00, nedeľa o 1:00. Okrem toho budú premávať aj štandardné linky č. 28, 33 a 45. Pre detailné vyhľadanie spojov organizátor odporúča využiť aplikáciu MHD app – Prešov, ktorá ukáže nielen prestupy, ale aj atkuálnu polohu spojov, online odchody z každej zastávky a prípadné meškania.

Vzhľadom na očakávaný nápor na bezplatnú MHD, parkovanie, kolobežky a väčšiu vzdialenosť záchytného parkoviska je potrebné prísť na festival minimálne 2 hodiny vopred.

Organizátori zverejnili kompletný program jednotlivých pódií a okrem bohatej hudobnej nádielky pre dospelých je špeciálny hudobno-zábavný program pripravený aj pre deti. Hudobné vystúpenia sa budú konať na viacerých pódiách rozmiestnených po celom areáli prírodného kúpaliska Delňa, návštevníkov čaká bohatý sprievodný program a zaujímavé zóny.

Detský kútik na Dobrom festivale je vlastne parádne detské ihrisko v prírode, kde sa naši najmenší môžu vyskákať, zabaviť, ale aj si oddýchnuť. Príde Miško s líškou, Spievankovo, Paci Pac aj Hanička a Murko! V spolupráci s Krajskou knižnicou P. O. Hviezdoslava je pre deti v sobotu pripravený interaktívny program venovaný Komixom.

Keďže sme festivalom tolerancie, už od svojho založenia každoročne aplikujeme program integrácie v spolupráci s vybranými domovmi sociálnych služieb. Vítané sú teda aj „večné deti“ so zdravotným a mentálnym znevýhodnením, pre ktoré bude program prispôsobený tak, aby si i oni vychutnali riadnu dávku zábavy a radosti.

Rodičia môžu využiť prítomnosť profesionálnych animátorov, ktorí im ich ratolesti radi postrážia, kým si oni vychutnajú bohatý program Dobrého festivalu.

Deti do 140 cm majú vstup zdarma na Dobrý festival v sprievode dospelej osoby, ktorá má zakúpený lístok.

Dobrý festival sa uskutoční 14.-16.6.2024 na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove. Vstupenky dobryfestival.sk, ticketlive.sk.

Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Prešov Františka Oľhu.

Dobrý festival, to sú 3 dni, 6 pódií a viac ako 70 účinkujúcich: IMT SMILE so špeciálnymi hosťami – Kali a Laci Strike & SDA Crew, Roger Sanchez (USA), Camo & Krooked (AT), DJ Vadim (UK) & MC Lasai (ES), Trio Mandili (GE), Ine Kafe, Alkehol, Peter Bič Project, Kali a Peter Pann, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (ES), Kandráčovci, Kollárovci, Tomáš Kočko & Orchestr, Veronika Rabada, Chiki liki tu-a, Para, Hex, Anika Iris, Chop Suey (UK), Slight lie, Patriarcha, Lunatic Gods, Catastrofy, No control, Etterna, Eufory, IONS, Darkness Positive, I am Pita, King Shaolin, Gleb, Taomi, Radikal Guru, MC Baptiste (FR), Bukkha (USA), DJ Maroš Jambrich, Zlý funk, Duo farsa, Radikal Guru (PL), Lina Mayer, IM Cyber (CZ), DJ Duall, MI:CHAL, IMO Band, DJ Yanko Kral, Dreadsquad (PL), Juju Planet Dub, Sara Lugo (DE), Sena Dagadub (GH/HU), APG!, Chris Ellys, ôk, Vojdi, Dušan Vlk & Temný Rudo, Eniesa, Arythmia, Christina Mantis, Edo Klena & Klenoty, 263 Soundsystem, BRO NECK, DJ Marek 6.59, DJ Rezumé, EDR Crew (Erobeo & DJ Rezumé + live band), Erobeo Trackmaster, Kosie.Onthebeats, PJ Tomáš, Weppo + Spievankovo, Paci Pac, Hanička a Murko, Miško s Líškou.

zdroj: Hana Tásler

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Do Prešova opäť zavítajú mená svetového formátu aj to najlepšie z domácej scény. Dobrý festival začína už o mesiac!

PROMO

Advertisement
Advertisement

Hlavní partneri:

Connect